Nic Boys 2 - RVC'33 2

18 september 2018 21:00

Nadat de twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen al verloren zijn gegaan (twee keer verloren van Altior) stond zondag RVC'33 2 op het programma. De Reeuwijkers hadden vorige week zondag Altior met ruime cijfers klop gegeven en het veldspel van Nic Boys 2 was voorgaande wedstrijden nog uiterst pover. Het beloofde dus een moeilijke pot te worden. De geruchten gaan dat er op de training veel arbeid word geleverd en dat er op het tactische plan al flinke (en tevens noodzakelijke) stappen worden gemaakt. Dit zou dus hopelijk op de strakke groene grasmat aan de JP speelmanweg terug te zien moeten zijn.

Nadat de scheidsrechter om half 12 had gefloten voor het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat het niet aan werklust ontbrak. De scheidsrechter liet aan het begin van de wedstrijd veel doorgaan en de jongen honden van de thuisdebuterende trainer André probeerde daar gretig gebruik van te maken. De organisatie stond redelijk en er werden bij tijd en wijle mooie combinaties op de mat gelegd. RVC was voornamelijk gevaarlijk via corners en dode spelmomenten, daar oogde de thuisclub nog onzeker. De twee goals die voor rust geïncasseerd werden waren dan ook kopballen, waarvan de eerste uit een vrije trap van de zijkant. Tussen de tegengoals deed Nic Boys nog wat terug via een mooie droge poeier uit stand van buiten de 16 van Joel Verlaan. Joel Verlaan maakte, net als Djonno op de linkerkant, vele meters op de rechterflank en stichtte het nodige gevaar. Zo gaf hij Jari ook een niet te missen kans wat echter wel gebeurde. De op nummer tien spelende Jari zette even later zijn naam wel op het wedstrijdformulier door mooie combinaties van oa Fitz en Kayo koelbloedig af te ronden met buitenkant rechts. Toen de uitstekend leidende scheidsrechter voor de rust affloot stond er 2-2 op het scorebord.

De tweede helft kwam Nick in het veld voor Kayo en veranderde er niet veel aan het spelbeeld. De verdediging stond met Chris, Koen en Ramon goed en gaven weinig kansen weg. Het bijna 4 meter lange blok op het middenveld (Stefan en Rob) cijferde zichzelf weg en zorgde voor de verbinding tussen verdediging en aanval. Halverwege de tweede helft zweefde een vrije trap van RVC van 25 meter pardoes over Jochem heen en kwam Nic Boys op een 2-3 achterstand. Ondanks enkele goede kansen voor de thuisclub vergat de thuisclub zichzelf te belonen. Jari met een mooie schietkans van 20 meter schoot over, Rob die een grote kans stijlvol om zeep hielp, de opgestoomde Koen zag zijn schot geblokt worden, en een mooie crosspass van Joel werd door Djonno na een 1-2tje met Nick bijna bekroond. Naarmate de 2de helft vorderde werden de ruimtes een stuk groter. Door een misscommunicatie in de verdediging kon RVC uiteindelijk nog de 2-4 scoren. Dit was ook de einduitslag.

Ondanks de nederlaag zijn er genoeg aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd uit tegen Foreholte. Dit zal de eerste competitiewedstrijd van het seizoen worden. Duidelijk is dat het niet vanzelf zal gaan maar wanneer iedereen deze inzet blijft tonen zullen er nog genoeg mooie wedstrijden volgen.