Nicolaas Boys onderuit

16 april 2018 22:30

Nieuwveen – Nicolaas Boys is in de thuiswedstrijd tegen Kickers ’69 onverwachts onderuit gegaan, de formatie uit Leimuiden won met 2-3.

De eerste minuten zag het daar helemaal niet naar uit, de Nieuwveners schiepen zich een aantal kansen, gescoord werd er echter niet. In het levendige duel speelde Kickers onbevangen, daar had Nicolaas Boys het zichtbaar moeilijk mee en in de 37e minuut was het dan ook raak: 0-1. Nicolaas Boys gaf  de laatste acht minuten vol gas en dat leverde een aantal spectaculaire momenten op, gescoord werd er niet: 0-1.

Na de thee bleef het spectaculair, zette de Nieuwveense formatie Kickers zwaar onder druk.  De tegenstander wankelde zichtbaar, maar uit één van de spaarzame counters bleek het bijzonder effectief: 0-2. Daarmee was het duel geenszins gespeeld omdat het kansen bleef regenen, de aansluitingstreffer van Luke van Veen,  twintig minuten voor tijd, bracht  de spanning weer helemaal terug: 1-2.

In het krankzinnige laatste kwartier leek Nicolaas Boys,  na de gelijkmaker van Menno Moerdijk, Kickers definitief op de knieën te gaan krijgen: 2-2. Op de knieën omdat de gasten zichtbaar aangeslagen waren, maar daar waar Nicolaas Boys veel kansen kreeg om de winst te pakken, had Kickers aan één fraaie counter genoeg om de volle buit mee naar Leimuiden te nemen: 2-3.