Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Nicolaas Boys en Meerbug gaan uitmaken wie 3e klasser wordt!

29 mei 2011 22:00

Nicolaas Boys heeft in een heuse thriller Docos uit Leiden verslagen. Zo'n 7.000 Nieuwveense suporters zagen Docos in de 80e minuut op een 1-0 voorsprong komen. In de penaltyserie wist doelman Stouten echter 2 Leidenaren een vervelende middag te bezorgen, terwijl Docos doelman Jorrit Hermans op strafschoppen van Koek, De Lange, V/d Veen en V/d Meer kansloos was! Nicolaas Boys moet het in de volgende, beslissende, ronde opnemen tegen het sterke Meerburg.

Onder erbarmelijke omstandigheden maar in een fantastische ambiance werd er om 14.00 uur afgetrapt in Leiden. Al snel werd duidelijk dat  door de harde wind en een zeer slecht veld goed voetbal vrijwel onmogelijk was. De fantastische sfeer, veroorzaakt door Vak-N, en de spanning vergoede echter een hoop.

De selectie bedankt Vak-N en zou later zelfs in de supportersbussen afreizen naar Nieuwveen.

Een bovenliggende partij was de eerste helft nauwelijks aan te wijzen. De allerbeste, en misschien wel de enige kans was voor Docos maar keeper Stouten bracht redding voor de Nieuwveners.

Het voetbal was niet goed, maar de Nieuwveners vochten als leeuwen.

Zo wist Nicolaas Boys Docos in de eerste helft geen pijn te doen, maar omdat de organisatie goed stond waren de Nieuwveners opeens nog maar 45 minuten verwijderd van de finaleduels tegen Meerburg.

Patrick Bader verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Walter de Lange.

Ook na rust veranderde er weinig in Leiden. Het voetbal bleef matig, echte kansen waren er niet en Vak-N liet zich van haar beste kant zien. Naarmate de wedstrijd vorderde en Nicolaas Boys dus steeds dichterbij de volgende ronde kwam, kreeg Docos toch lichtelijk de overhand.(Door de wissels? Of de spanning?) Desondanks kwam 10 minuten de 1-0 toch wel uit de lucht vallen.  Na deze enorme domper liet Nicolaas Boys zien hoe sterk het mentaal was en in de slotfase gaf de ploeg van Dullemond niets meer weg.

Roy v/d Meer speelde prima aan de linkerkant en benutte bovendien de beslissende strafschop.

Omdat de uit-doelpunten in de nacompetitie geen doorslag geven moesten er dus strafschoppen aan te passen komen om de tegenstander van Meerburg te bepalen. Juist daarvoor was de ''zwart-groene brigade'' angstig aangezien het dit seizoen maarliefst 4x van 11 meter faalde.

Dankzij Vak-N was er een fantastische sfeer tijdens de wedstrijd.

Onder luid gejoel van Vak-N mocht Docos de strafschoppenserie beginnen en dat deed het niet naar behoren, de eerste 11-meter trap ging naast het doel. Hierna was het de buurt aan Koek, die opvallend genoeg in alle stilte, de bal feilloos achter doelman Hermans trapte. Hierna wist Docos nog 2maal te scoren, maar pakte doelman Stouten, een al eerder bewezen penaltykiller, ook nog een bal van een Leidenaar.

Grote Nieuwveense vreugde; Nu wacht het sterke Meerburg.

Omdat Walter de Lange en captain Ronald v/d Veen(faalde eerder dit seizoen tweemaal vanaf 11 meter) wisten te scoren kon V/d Meer daarna het Nieuwveense volksfeest laten beginnen. De linksbenige speler, eerder dit jaar ook al falend vanaf 11 meter, bleef koel en schoot zo Nicolaas Boys langs Docos.

Penalty-killer Stouten stopt een Leidsche strafschop.

Hierna begon er een feest wat ze zich bij Docos nog lang zullen herinneren. Supporters vlogen het veld op en spelers vielen elkaar in de armen. Vak-N bleef zingen en werd nadrukkelijk bedankt voor de selectie. Op de gezellige terugweg zaten er zelfs een aantal selectiespelers in de supportersbussen.

Aanvoerder V/d Veen pakte z'n verantwoording en benutte de 3e Nieuwveense strafschop.

Met name dankzij het Nieuwveense publiek was het gezellig druk bij Docos.

Zo was het voetbal zeer matig maar werd het door Vak-N toch een waar voetbalfeest in Leiden. De sfeer was de gehele wedstrijd geweldig en de steun voor de spelers was groot. Kortom: het was onvergetelijk. Nieuwveen heeft in Leiden duidelijk laten zien dat Nicolaas Boys leeft in haar dorp. Al met al was het een historische dag, en niet alleen omdat Nicolaas Boys voor het eerst in de geschiedenis een nacompetitieduel verloor.

Na de laatste strafschop begon er een heus Nieuwveens volksfeest!

Volgende week speelt Nicolaas Boys op hemelvaartsdag om 17.00 uur eerst uit tegen Meerburg. A.s. Zondag is de return in Nieuwveen welke gewoon om 14.00 uur begint. Er wordt uiteraard gehoopt op net zulke steun als afgelopen zondag.

Roy v/d Meer gaat uit z'n dak na de winnende strafschop.