Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Nicolaas Boys zet MMO opzij : 5-2

8 mei 2017 11:15

In een wedstrijd die in het teken stond van het afscheid van Maurice Koek en Ronald van der Veen, werd vrij eenvoudig gewonnen van MMO. Zonder groots te spelen, kwamen de Nieuwveners vrijwel niet in de problemen.

Om 12.45 uur werd door voorzitter Gerard Voorn de nieuwe kleedkamer 1 geopend. Op een feestelijke manier werden de vrijwilligers bedankt voor hun diensten. Een geweldige kleedkamer met aansluitend een mooie fysioruimte (met interne doorgang) is hiervan het resultaat.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt op het hoofdveld. MMO , inmiddels gedegradeerd uit de derde klasse kreeg na 5 minuten de eerste grote kans, deze kon echter net op tijd uitverdedigd worden. Aan de andere kant lag het doel van de ploeg uit Hoogmade flink onder vuur. Dat resulteerde na pakweg 20 minuten in de openingstreffer. Uit het boekje trok Luke van Veen vanaf de zijkant de bal voor op Teunissen, die oog had voor de inlopende Maurice Koek. Koek kon in zijn afscheidswedstrijd afdrukken: 1-0.

Na 30 minuten kreeg Maurice Koek na jarenlange dienst in het 1e elftal een bos bloemen en een wissel. De handen gingen op elkaar voor Maurice, die helaas afscheid moet nemen met een slepende blessure. Een afscheid met een prachtig doelpunt, het is hem gegund.

Na de 1-0 vielen ook de 2-0 en 3-0 in het eerste bedrijf. Nick Teunissen en Sjef de Groot zorgden voor deze ruststand. In de tweede helft moesten de Nieuwveners helaas verder zonder Frank de Lange. Net voor rust liep hij (waar het nu naar uitziet) een spierscheuring op. Voor hem helaas einde seizoen.

Meteen na rust was het Luke van Veen, die zijn goede wedstrijd kleur gaf met een geweldige goal: 4-0.
De laatste wissel aan Nieuwveense zijde was die van Ronald van der Veen. Ook voor hem zijn allerlaatste (thuis)wedstrijd in de hoofdmacht. En ook voor hem gingen de handen flink op elkaar. Uit handen van zijn vader en mooie bos bloemen en niets anders dan de vele gelukswensen ook voor hem.

Even was Nicolaas Boys de draad kwijt. Het schoot eerst zelf nog op de paal, maar kreeg daarna in een tijdsbestek van 5 minuten wel de 4-1 en 4-2 om de oren. Jim Janmaat had echter het slotakkoord. Hij schoot uit een voorzet van jarij Wijfjes de 5-2 tegen de touwen.

Volgende week de laatste ronde op bezoek in Leimuiden bij Kickers '69.