Nicolaas Boys pakt Docos in de nacompetitie!

22 mei 2011 22:00

Nicolaas Boys heeft haar eerste wedstrijd in de nacompetitie met 2-1 gewonnen van DoCos. Na een saaie eerste helft barste het duel in het 2e bedrijf helemaal los en werd daarin maarliefst 3x gescoord. Direct na rust kwamen de bezoekers uit Leiden via een vroege treffer op voorsprong. Nicolaas Boys stelde daarna echter via Rob de Boer en uitblinker Menno Moerdijk orde op zaken,2-1! Zodoende heeft Nicolaas Boys volgende week aan een gelijkspel voldoende om een beslissende wedstrijd om promotie af te dwingen(tegen ASC of Meerburg), komt dus allen!!!!

Het massaal opgekomen publiek werd in het eerste bedrijf totaal niet verwend. Beide teams speelden slordig en goed uitgespeelde kansen waren dan ook spaarzaam. Toch kregen beide teams voor rust een enorme kans. Moerdijk zag zijn kopbal fantastisch gekeerd worden door doelman Hermans. Aan de andere kant kwamen de Nieuwveners vlak voor rust met de schrik vrij toen de bezoekers de paal troffen.

De basis 11, Boven: Verhaar,v/d Veen,Maat,Snoek, de Boer, Moerdijk
                   Onder: Janmaat(pupil), Den Dekker, Koek, Stouten, Verhaar, Bader.

Moerdijk denkt de 2-1 te hebben gemaakt. Een verdediger van Docos wijst echter al naar Assisent scheidsrechter Karagantcheff.

Na de rust ontstond er een heuse strijd en gaven de 22 acteurs het publiek wat ze in de eerste 45 minuten gemist hadden. Allereerst kwam Docos al binnen 3 minuten op voorsprong nadat een zeer hoge lange bal bij de 2e paal tot doelpunt werd gepromoveerd, 0-1.

Den Dekker vecht een duel uit. De jeugdigde verdediger had het in de 1e helft zwaar, maar herstelde zich in de 2e helft, net als de rest van het elftal, uitstekend.

Na deze domper herpakte de ploeg van Dullemond zich zeer knap. Als collectief werd er gestreden en de meeste duels werden dan ook gewonnen door de Boys. De sterk ingevallen Roy v/d Meer leverde een prachtige voorzet af vanaf de linkerkant en Rob de Boer schoot de bal prachtig tegen de touwen.

Moerdijk schiet op fraaie wijze de 2-1(telt hier wel!) achter doelman Hermans.

Stouten pakt een bal klemvast. Hij keepte een prima wedstrijd tegen Docos.

Na de gelijkmaker bleef Nicolaas Boys sterk spelen en hadden de Leidenaren af en toe wat harde overtredingen nodig. Zo werd o.a. Tim Stouten getorpedeerd maar werd door scheidsrechter Rodenburg ten onrechte van theater beschuldigd. Even later leek Nicolaas Boys op voorsprong te komen toen Moerdijk in het scrimage het scherpst was van iedereen. Assisent scheidsrechter Karagantcheff zag echter buitenspel(Moerdijk ontving de bal weliswaar van een Docos-speler) en op zijn advies werd de goal afgekeurd.

Geweldige ontlading na de 2-1 van Moerdijk!

Nicolaas Boys komt vlak voor rust met de schrik vrij. De bal raakt buiten het bereik van Stouten en Verhaar de paal.

Na deze teleurstelling kreeg de spits die deze wedstrijd een plaag was voor de Docos-defensie nog een domper te verwerken toen hij na een dubieuse beslissing van scheidsrechter Rodenburg wat dommig de bal wegschoot . Hiervoor ontving hij z'n 4e gele kaart van het seizoen wat hem de return in Leiden kost. En dat de spits gemist gaat worden bleek even later wel, toen hij een steekbal fantastisch achter doelman Hermans schoot, 2-1! Nadat het sportpark in Nieuwveen uit z'n voegen was gevlogen ontstond er nog een spannende slotfase waarin echter niet meer werd gescoord.

Tom Verhaar speelde prima in z'n eerste nacompetitieduel.

Zo was met name de 2e helft , een helft waarin echt alles zat. Met veel passie en strijd won de ploeg van Dullemond meer dan verdiend van Docos en heeft het voor a.s. zondag een goede uitgangspositie. Nicolaas Boys speelt dan om 14.00 uur de return in Leiden waar het ongetwijfeld gaat stormen. Komt dus allen naar Leiden om ''de Boys'' naar de volgende en beslissende ronde van de nacompetitie te schreeuwen!

Heersend als altijd: Jeroen Snoek houdt een aanvaller voor zich.

Voorzitter Voorn met pupil v/d Week Vinn Janmaat. Laatstgenoemde draagt al kleding van zijn nieuwe club: Ajax!

Opstelling Nicolaas Boys 1: Tim Stouten, Rick den Dekker, Patrick Bader(52. Jeffrey Smeele), Jeroen Snoek, Rob de Boer, Tom Verhaar, Ronald v/d Veen, Menno Moerdijk, Maurice Koek(80. Rick van Amerongen), Niels Verhaar, Johan Maat(46. Roy v/d Meer).

Concentratie bij Moerdijk, De aanvaller was een plaag voor de Docos-defensie maar moet volgende week helaas toekijken.