Het tweede boekt eenvoudige overwinning in Bodegraven.

21 februari 2017 14:30

Afgelopen zondag mocht het tweede na een zeer lange winterstop eindelijk weer een wedstrijd om de punten spelen. De koploper wist op het BJ Suringa complex Bodegraven 2 met 1-5 te verslaan.

Ten opzichte van de laatste wedstrijd voor de winterstop is de personele bezetting van het tweede flink veranderd. Zo begon linksbuiten Job Janmaat na 2 maanden blessureleed weer in de basis en startte Rick den Dekker centraal achterin. Aanvoerder Marco van Tol mocht in de punt van de aanval startten doordat John Sassen ontbrak door werkzaamheden in het buitenland en Nick Teunissen zijn kunsten mocht vertonen in het 1ste. (die gezien de uitslag van het eerste elftal waarschijnlijk als enige groen-zwarte speler tien succesvolle balcontacten heeft gehad)

Matthijs Egberst en Rik Verkerk ontbraken beide door een blessure en Rob de Boer bivakkeert twee weken in Lapland.

Ondanks de vele afwezigen kwam Nicolaas boys furieus uit de startblokken. Na een minuut spelen kwamen de boys al op voorsprong na een corner van Hans van der Veen waaruit Rik de Lange doel trof. Direct na de openingstreffer ging het tweede op jacht naar meer goals. Het zette Bodegraven de gehele eerste helft onder druk en bij balverlies werd de bal vaak weer binnen enkele seconden terug veroverd. Ook zal trainer van Zaal tevreden zijn geweest met het vertoonde positie spel van zijn ploeg. De tweede goal van de Nieuwveners kon dan ook niet uitblijven en uit de tweede kans van de wedstrijd was het dan ook direct weer raak. Een voorzet van Robin van der Hoorn werd slecht verwerkt door de Bodegraafse defensie en schoof de bal in Roy de Jong zijn voeten. Die dacht niet na en wist met een hard en laag schot de keeper via de paal te verschalken. Vlak na deze goal wist Job Janmaat de keeper te verrassen door een vrije trap vanaf de punt zestien in een keer op doel te schieten. Zo stond het na 16 minuten spelen 3-0 in het voordeel van de bezoekers.

Tussen deze twee goals door raakte Hans van der veen ook nog de paal uit een verdekt schot vanaf de rand van het zestienmeter gebied.

De Nieuwveense storm ging na de derde goal wat liggen zonder dat Nicolaas boys grip wist te verliezen op zijn tegenstander. Zo heeft doelman Jeffrey van ’t Kruis de gehele eerste helft op enkele terugspeel ballen na, niks te doen gehad. Nicolaas boys was veelzijdig in balbezit en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Bodegraven. Uiteraard leidde niet elke kans tot een goal. Zo kwam Job Janmaat na een schitterende crosspass van Michiel van ’t Kruis oog in oog  te staan met de doelman, maar schoot het leder tegen de uitgekomen goalie aan en schoot uitblinker Joost Verkerk de bal van 25 meter kiezelhard tegen de lat. Uiteindelijk wist Roy de Jong na 35 minuten spelen de vierde van de ochtend te maken. Door het uitstekende druk zetten van Hans van der veen verspeelde de linksback van Bodegraven de bal in de as van het veld. De Jong onderschepte deze bal en schoot de bal via een lage schuiver in de goal. Zo ging Nicolaas boys de rust in met een comfortabele 0-4 voorsprong.

De tweede helft was van een abominabel niveau. Bodegraven probeerde in de tweede helft sneller druk te zetten op de helft van de Nieuwveners en ging wat fysieker spelen. Doordat het tweede in balbezit een stuk slordiger was dan in de eerste helft speelde het spel zich vooral af op middenveld.

Roy de Jong schoot het laatste schijntje Bodegraafse hoop aan diggelen door in de 58ste minuut de 5-0 tegen de touwen te werken. Rick den Dekker, die achterin heerste als Rinus Israël in zijn beste dagen, joeg de verdediging van de tegenstander zo op dat deze weer de bal verspeelde in Roy zijn voeten. Met een mooie curve in de verre hoek maakte hij zijn valse hattrick compleet.

Nicolaas boys kreeg na deze goal nog een grote mogelijkheid op een doelpunt. Gelegenheid Spits Marco van Tol wist een voorzet van de zeer actief spelende Koen van der Hoorn niet op waarde te schatten. Ten slotte wist Bodegraven 10 minuten voor tijd nog een eretreffer te maken uit een corner.

Zo boekte Nicolaas boys 2 zijn tiende overwinning van het seizoen en lijkt Zoetermeer 4 de enige concurrent in de race om de titel te zijn. Nicolaas boys ontmoet deze tegenstander in speelronde 15. 5 Maart komt Stolwijk op bezoek in Nieuwveen. Een tegenstander waarvan Nicolaas boys in de heenwedstrijd niet verder kwam dan een gelijkspel.

Verder wil ik graag nog een compliment maken aan Joost Verkerk die als tweede jaars A-junior in het eerste half jaar wat aanpassings problemen kende, maar na de winterstop laat zien dat hij klaar is voor de volgende stap.

Opstelling: J. van ’t Kruis, K. van der Hoorn, Den Dekker, De Lange, R. van der Hoorn, M. van ’t kruis, Verkerk, de Jong, Van der Veen,(Verduijn/77 )van Tol ©,(Wijfjes/65) Janmaat.