Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Nicolaas velt koploper KDO

28 november 2016 20:45

Nieuwveen – Nicolaas Boys heeft voor een welkome verrassing gezorgd, de Nieuwveense formatie klopte koploper KDO: 2-1

“Buur” KDO uit De Kwakel arriveerde met de bus en omdat er bij Nicolaas Boys ook al vaak veel publiek aanwezig is, was het voorafgaande aan het duel , een drukte van belang. De spanning deed de wedstrijd geen goed, de inzet van beide teams vergoedde veel, zo niet alles. KDO ging in de eerste helft het beste met de spanning om, de 0-1 voorsprong bij rust was dan ook een verdiende.

Na de rust gooide Nicolaas Boys alle schroom van zich af en ontspon er zich een boeiend voetbalgevecht. Matthijs Egberts, normaliter tweede elftal speler, kreeg van coach Pistorius een kans middels een basisplaats, de linksbuiten schoot zijn ploeg na een scrimmage naast KDO: 1-1.

Soms moet je als coach geluk hebben als je wisselt en dat had vanmiddag Pistorius. Hij bracht halverwege de tweede helft Nick Teunissen in voor Menno Moerdijk, amper vijf minuten in het veld, verlengde de invaller een steekbal en liet daarmee de KDO goalie volslagen kansloos: 2-1.

In en alles of niets offensief van KDO was het motto bij Nicolaas Boys simpel: “vrouwen en kinderen eerst!” en dan maar zien waar het schip strandt. Dat schip strandde niet en met soms kunst en vliegwerk sleepte men de overwinning binnen, daarmee is het drie kostbare punten rijker geworden.