Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Stormachtige zege voor koploper Nic Boys 2.

22 november 2016 7:45

Vandaag was de dag dat we een grote stap naar de beoogde periode konden zetten, dat moest gebeuren bij Groeneweg om 10:00. Spelen om 10:00 betekend 08:00 aanwezig.... daar werd niemand echt vrolijk van. gelukkig waren daar Mirjam en Ton om een geweldig ontbijt te verzorgen voor ons. Nogmaals Dank!
Na het ontbijt vertrokken we om kwart over 8 naar Zevenhuizen aan de Knibbelweg 16 moest het gebeuren.

Na een goede warming-up begon daar de wedstrijd tegen Groeneweg 3, een ploeg die ook wel reuzendoder genoemd kan worden aangezien ze wonnen van concurrenten VEP en Zoetermeer.

De 1e helft hadden we een zijwind over het veld met een ligt voordeel voor ons. Het eerste kwartier gebeurde er aan beide kanten weinig, daarna begon er langzaam leven in de wedstrijd te komen.

We speelden de bal iets sneller rond waardoor er wat meer ruimtes ontstonden, dat leidde tot een aantal corners. Een van de corners kwam via de keeper bij hans terecht, hij schoot de bal richting het dak van het doel alleen was daar een fabelachtige redding van de keeper, vlak daarna zetten Hans de keeper nogmaals aan het werk met een vrije trap richting de kruising, helaas pakte de keeper deze ook. in de 35e minuut kwam Matthijs via de linkerkant van het veld zijn tegenstander voorbij en gaf voor, maar Nick kon deze kans niet verzilveren.Zo leek het dat we zouden gaan rusten met 0-0, maar in de 42e minuut was er weer een corner genomen door Matthijs deze kwam via zowat iedereen die in de 16 stond via via met wat geluk voor de voeten van Nick en hij kon hem met iets wat geluk binnenschuiven 1-0, daarna konden we de thee opzoeken.

Coach Rene van Gaal koos ervoor om nog niet te wisselen maar gaf duidelijk aan dat hij nog niet tevreden was met het spel wat we lieten zien.

toen de 2e helft begon was de wind zo gedraaid dat we hem vol tegen hadden, dat bracht wat zorgen met zich mee, maar in de 53e minuut zorgde Matthijs ervoor om deze zorgen weg te nemen.

Jeffrey rolde de bal richting Joel die opkwam van de linkerkant, hij schoof de bal naar Rob(ik wil alles mooi doen) de Boer, en rob deed zijn naam eer aan, met een perfecte steekbal bediende hij aan de linkerkant van de zestien Matthijs. die sloop naar binnen en werkte de bal via de binnenkant van de paal in de korte hoek de bal binnen 2-0.

Vanaf de 60e minuut ging het nog harder waaien en werd voetballen steeds lastiger, van gaal koos er verstandig voor om aanvoerder Marco (tollies) te wisselen aangezien die van het veld was afgewaaid, Roy die wat steviger in zijn schoenen staat kwam voor hem in de plaats. het was vanaf de 60e minuut vooral tegenhouden aangezien de wind inmiddels zo hard was dat elke bal die je naar voren schoot ook gelijk weer terugkwam bij doelman Jeffrey. de sterk spelende spits van Groeneweg schoot de bal op de lat, en 2 andere ballen werden goed gepakt door de uitstekend keepende Jeffrey. daarnaast dient ook vermeld te worden dat de hele defensie zo goed als foutloos was, en de kansen die er kwamen waren dan ook geen 100% kansen. in de 80e minuut kwam talent Joost nog in het veld voor Nick.

Na exact 90 minuten floot de scheidsrechter af en waren de 3 punten binnen.

De periode kan ons nu bijna niet meer ontglippen, maar er wordt uiteraard verder gekeken er zijn weer 3 punten gepakt voor het kampioenschap waar we natuurlijk met zijn allen voor gaan.