Mooie seizoensafsluiting D1: Winnaar toernooi RKAVV

30 mei 2016 20:00

Onze D1 heeft het seizoen mooi kunnen afsluiten met winst van het D-toernooi bij RKAVV in Leidschendam. In Leidschendam mocht de D1 in 4 wedstrijden van 20 minuten aantreden tegen HVC'10 D2 (Hoek van Holland), HVV D6 (Den Haag), RKAVV D3 en SV Hillegom D6.

Vanwege o.a. blessures van Jordy en Pieter was de opstelling vandaag wat aangepast met Kelvin op doel en Lucas, Tessa, Nicky en Tim in de verdedigende posities voor zover nodig.
Verder zou er vandaag vol op de aanval worden gespeeld. In de eerste wedstrijd tegen HVC'10 D2 kwam dat al meteen goed uit de verf. Ons middenveld met Sem, Tymon, Milan en Luke zorgde voor goed aanvoer naar Ainsley en Nick in de voorste linie. Nic Boys D1 was al snel de bovenliggende partij en HVC kon haast niet van hun helft afkomen. Ondanks vele aanvallen wilde de bal er, mede door het werk van de verdedigers en keeper uit Hoek van Holland, er maar niet in. De klok tikte snel richting het einde van de 20 minuten maar met nog ruim een minuut kwam Finn met de verlossende 1-0. In de laatste seconde volgende ook nog zijn 2-0!

Met deze goede start groeide het zelf vertrouwen van ons team op het Leidschendamse gras. Het Haagse HVV D6 team stond al een stuk sneller op 1-0 achterstand en ook de 2-0 volgde waarmee onze D1 de 2e overwinning te pakken had.

Voor de derde wedstrijd had de D1 2 wedstrijden pauze en dat kwam goed uit want die tijd werd door Oresta gebruikt om Milan tijdelijk te helpen aan beter schoeisel, want op schoenen zonder noppen wilde dat niet optimaal op het gladde Leidschendamse gras. In elk geval weten we nu dat er voor Kelvin voor volgend seizoen mooie nieuwe voetbalschoenen klaar staan in huize Hoekstra...

Gezien de stand was het al snel duidelijk dat de derde wedstrijd tegen het goede D3 team van thuisclub RKAVV, het sleutelduel van het toernooi zou zijn. RKAVV had zelf al 3 wedstrijden gespeeld met ook 3 overwinningen. Tegen het sterke Leidschendamse team had ons team het een stuk moeilijker. In de eerste minuten stond er veel druk op de verdediging en uiteindelijk lukte het RKAVV om ons net te vinden.
Onze D1 liet zich vandaag in het lekkere voetbalweer niet door deze tegenslag uit het veld slaan want ondanks dat RKAVV spelers al riepen dat ze kampioen waren, werd er nog een tandje bijgeschakeld. Ook voor de D1 kwamen nu kansen en van afstand werd het RKAVV doel onder vuur genomen. Hoewel ook RKAVV nog kansen creëerde, werd Nic Boys D1 sterker en uiteindelijk zorgde Finn voor de terechte gelijkmaker. In de laatste paar minuten volgde nog enkele kansen waarbij het moment waarop Sem in het RKAVV strafschop gebied neer werd gehaald, nog het langst in het geheugen bleef. Tot enige verbazing van de Nieuwveense spelers en fans volgde er echter geen penalty maar een achterbal voor RKAVV. Na 20 minuten werd afgefloten met een 1-1 gelijke stand.

Na enige werk om de eerdere uitslagen van RKAVV met zekerheid te achterhalen, bleek dat RKAVV hun 4 wedstrijden met 10 punten en +8 doelsaldo had beeindigd. Onze D1 had daarmee de mazzel dat de doelstelling voor de laatste wedstrijd duidelijk was: tenminste 5x scoren en tenminste met 4 doelpunten verschil winnen van Hillegom D6. In slechts 20 minuten tijd was dit een zware maar niet onmogelijke opgave...
Vanaf de aftrap ging onze Boys en Girls vol in de aanval. Met Finn vaak maar zeker niet als enigeaanspeelpunt volgde er mooie combinaties. Hillegom kwam haast niet onder deze druk uit en de  D1 kreeg een vliegende start met al in de 2e minuut de 1-0. De Nieuwveense doelpogingen volgde nu snel op elkaar maar Hillegom hield nog stand. Maar in de 7e minuut was het toch raak een stonden we al 2-0 voor. Hillegom wist even niet wat hen overkwam en binnen een minuut was het al weer 3-0.
De spelers van RKAVV die langs de lijn stonden zagen de bui al hangen en een paar minuten later lag de 4-0 bij Hillegom in het doel. Nu stond de D1 in het klassement exact gelijk met RKAVV D3 en zou loting de toernooiwinnaar moeten bepalen. Zover kwam het gelukkig niet want na 2 grote kansen was het raak en stond de verlossende 5-0 op het scorebord. Aan alle onzekerheid werd 3 minuten voor tijd een einde gemaakt toen ook nog de 6-0 werd gemaakt.

Al voor het laatste fluitsignaal waren de spelers van RKAVV gestopt met kijken want voor hen was het wat zuur maar voor de D1 begon het feest. Via WhatsApp konden Jan en de families in Nieuwveen de huldiging van onze Nic Boys en Girls live meemaken.  Namens het team mochten onze girls Tessa en Nicky de beker en vaantjes in ontvangst nemen. Terug bij onze club werd het team nog getrakteerd op patat. Een mooi slot van het seizoen met dit leuke D1 team!