Nicolaas Boys Dames I koploper

3 mei 2011 19:00

Nicolaas Boys dames I houdt het spannend tot de laatste wedstrijd. In een tot nu toe succesvolle competitie hebben de Nieuwveense dames inmiddels de koppositie gepakt. Nog 1 wedstrijd te gaan en 1 punt is voldoende.

Zondag 1 mei speelde de dames tegen het Waddinxveense ASW. Twee weken geleden troffen beide teams elkaar ook al en toen was er een 6-0 overwinning voor Nicolaas Boys. Zondag ging dat niet zo makkelijk, ASW wist wie goed in de gaten gehouden moest worden en aan Nieuwveense zijde gaan misschien de zenuwen al at meespelen. Toch kon Madelon van der Veen na ruim een kwartier de 1-0 maken. Na wederom een kwartier kon opnieuw Madelon van der Veen scoren. Met een 2-0 stand werd er ook gerust. De tweede helft ging de wedstrijd meer gelijk op. ASW wist 2-1 te maken en kwam een aantal keren dreigend voor het Nieuwveense doel. Men verzuimde echter de kansen goed af te maken. Aan Nieuwveense zijde lukte dat in de 75e minuut wel. Sandra Kouwenhoven zette keurig de 3-1 op haar naam. Na 90 minuten voetbal bleek dat ook de eindstand te zijn. Opluchting voor Nicolaas Boys en met deze belangrijke overwinning had men ook de koppositie overgenomen  van SJC uit Noordwijk.

En SJC is op 15 mei de laatste tegenstander van Nicolaas Boys. In een rechtstreeks gaan deze twee elftallen dus uitmaken wie de kampioen gaat worden. Nicolaas Boys heeft aan een gelijkspel genoeg om het kampioenschap binnen te halen, SJC moet winnen om kampioen te worden.

Op 15 mei moet het gebeuren op het sportpark van Nicolaas Boys: Nicolaas Boys Da1 - SJC Da2. Een kampioenswedstrijd, die om 14.00 uur begint. De kampioen promoveert naar de 2e klasse.