Nipt verlies in laatste bekerwedstrijd voldoende voor bereiken volgende ronde

31 augustus 2015 21:15

Nicolaas Boys ging afgelopen zondag voor hun laatste bekerwedstrijd op bezoek in Haastrecht waar de plaatselijke vv de tegenstander was. De verhoudingen vooraf waren apart te noemen. De groen-zwarten hadden namelijk de beste papieren aangezien het zelfs met een kleine nederlaag nog poulewinnaar zou worden.

Om 14.00 uur rolde de bal op het kunstgrasveld in Haastrecht. De boys begonnen redelijk goed, het spel golfde in de eerste fase op en neer. Toch was de beste kans voor Haastrecht, vanuit buitenspelpositie scoorde de thuisploeg. Het ontging de grensrechter, echter de leidsman stond zelf op de achterlijn en constateerde de fout. Niet veel later was het wel raak, de spits van de Haastrechters punterde na wat gerommel de bal achter doelman Verlooij : 1-0. Even later gaf de scheidsrechter een strafschop aan de thuisploeg. Een duw door den Dekker werd bestraft. De penalty werd hard door het midden ingeschoten, stand 2-0.

Naar mate de eerste helft vorderde kwamen de boys weer wat beter in hun spel, wat resulteerde in een aantal goede aanvallen. Na een snel genomen vrije trap langs de lijn op Sil van Gils die mee opkwam belande zijn voorzet tegen de hand van een Haastrecht verdediger en zo kregen ook de gasten een uitgelezen kans vanaf 11 meter om terug in de wedstrijd te komen. Van Veen benutte de strafschop : 2-1.

In de tweede helft vielen er weinig bijzonderheden te noteren. De thuisploeg scoorde al in de 47e minuut de 3-1, na wat communicatieproblemen bij Nicolaas Boys, maar daarna zat de wedstrijd aardig in het slot. Een verdiende nederlaag, maar wel de poule met WDS, Kamerik en Haastrecht gewonnen, waardoor Nicolaas Boys verder zal bekeren.

Komende zondag de eerste competitiewedstrijd. Dan mogen de heren laten zien waar het staat. Alphen komt dan op bezoek in Nieuwveen. De Alphenaren onder leiding van trainer Rob Wolsleger hebben uitgesproken een plek in de top van 3A te verwachten en dus kunnen de mannen van trainer/coach Ludo Pistorius meteen vol aan de bak. De aftrap op het sportpark Nicolaas Boys is om 14.00 uur en u bent uiteraard van harte welkom.