Eerste prijs voor Nic Boys E2: 1e bij toernooi Koudekerk - s.v. Nicolaas Boys

Eerste prijs voor Nic Boys E2: 1e bij toernooi Koudekerk

Eerste prijs voor Nic Boys E2: 1e bij toernooi Koudekerk

19 mei 2014 22:45

Zaterdag 17 mei heeft onze E2 de eerste prijs gepakt van dit succesvolle voetbaljaar. Bij het E-pupillen toernooi van Koudekerk pakte onze mannen de hoofdprijs in hun categorie.
Met 5 overwinningen uit de 5 korte wedstrijden was er geen twijfel welk team bij de prijsuitreiking op het zonovergoten hoofdveld van VV Koudekerk zich als winnaar mocht laten toejuichen. Onze trotse spelers ontvingen een mooie medaille. Hopelijk smaakt dit naar meer want voor de E2 is het seizoen nog iet afgelopen met a.s. zaterdag de 'kampioenswedstrijd' bij ESTO en 31 mei de bekerfinale in Sassenheim tegen XerxesDZB.


Omdat onze eigen spitsen waren verhinderd kwam Stefan ons in Koudekerk versterken en dat deed hij met verve, hij was onze topscorer op deze zonnig dag.
Nic Boys E2-Hilligersberg E9 3-1
De start was een tikkie moeizaam en onzeker. Hoewel op papier niet de sterkste tegenstander van deze dag, kwam onze E2 snel op achterstand. Gelukkig kwam onze mannen toen beter op stoom en werd er weer feller op de bal gejaagd. Na een aanval waarbij uiteindelijk Kelvin het doelpunt maakte was het al snel gelijk. Daarna was het overwicht voor onze E2 en Tymon maakte de 2-1 en daar ook nog de 3-1. De eerste overwinning van deze '17,5 minuten' wedstrijden was binnen.
Nic Boys E2- Dosr E5 1-0
Op het andere grasveld van Koudekerk aan de slag tegen het sterke DOSR. Sommige spelers oogden een stuk groter dan onze mannen. Het was mooi om te zien hoe Lars, Joeri en Tom onze verdediging overeind hielden en hoe onze kleine supersnelle Kelvin de grotere aanvallers van DOSR er regelmatig uit liep. Onze E2 mannen beten goed van zich af en een mooie aanval werd door Stefan goed afgerond: 1-0, wat ook nog de stand was toen uit de luidsprekers klonk dat alle scheidrechters moesten affluiten.
Nic Boys E2- Koudekerk E3 5-0
De derde wedstrijd was tegen de thuisclub. Ondanks dat het toernooi bij Koudekerk was, leek het wat moeilijk voor hen om gedurende deze middag de gehele tijd 4 volledige teams in dediverse klasses te hebben. In elk geval hadden wij zelfs eventjes maar 6 tegenstanders tegen over ons staan. Dat neemt niet weg dat onze E2 goed speelde en ook de verdediging lekker mee op kwam. Stefan bekroonde zijn gast optreden met een zuivere hatrick door 1-0, 2-0 en 3-0 te scoren. Jasper die vandaag sterk aan zijkant acteerde maar tot nu toe niet zo gelukkig in de afwerking was, kon met de 4-0 zijn doelpunt noteren. Met een mooi afstandschot maakte Tymon namens ons team de 5-0.
Nic Boys E2 -Voorschoten E10 1-0
Na de zware halve bekerfinale tegen Voorschoten E11 waren onze mannen beducht voor de kracht van het E10 team van deze club. Het was dan ook een zeer spannende wedstrijd waarbij onze kleine snelheidsduivel Kelvin liet zien dat hij niet bang was voor de soms de grote mannen uit Voorschoten. Hoewel Voorschoten sterk was viel de 1-0 na een aanval uit het schoolboek met goed overpassen voor ons van de voet van Jasper. Deze zwaar bevochtend 1-0 werd netjes vastgehouden tot het verlossende eindsignaal.
Nic Boys E2- BlauwZwart E7 4-1
Na 4 overwinning lonkte in de laatste wedstrijd de toernooi winst. De plannen van Tymon om al na de 4e wedstrijd  af te reizen met opa naar de wedstrijd van Oranje in de Arena werden even bijgesteld om als team samen ook deze klus te klaren. Deze wedstrijd op het kunstgras ging stevig van start. BlauwZwart met hun snelle voetbalster was gevaarlijk en maakte snel de 0-1. Onze team gaf de moed niet op en na een aanval waarbij uiteindelijk Kelvin dicht bij het vijandelijke doel gevaar stichtte schoven hun opgejaagde verdedigers de 1-1 in hun eigen doel. De wedstrijd lag weer open en Lars, Joeri en Tom hielden het hoofd koel in onze verdediging en ook Jesse was paraat op het doel. De irritaties binnen het team van BlauwZwart namen wat toe en dat werd niet minder nadat Tymon onze E2 op voorsprong had gezet. Enkele minuten later zette Jasper de marge op 2 en lonkte de overwinning. Stefan maakte aan alle twijfels een eind en zette de slotstand van 4-1 op het bord.
Terwijl Tymon snel in de auto naar de Amsterdam Arena snelde (en op tijd aankwam) konden spelers, leider en overige ouders vol trots kijken hoe onze E2 de medailles uitgereikt kregen. Een leuke middag op een lekker zonnige dag. Fijn dat Koudekerk dit toernooi wilde organiseren...
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!