De C1 tegen DOSR

30 maart 2014 22:15

De boys moesten op deze schitterende dag tegen DOSR spelen dus gingen we naar het altijd zonnige Roelofsarendsveen. De opkomst met supporters was wat matig maar gelukkig was daar de zeer trouwe Opa van Rowan die niets overslaat en er altijd met sigaar in weer en wind staat. Waar vind je nog zulke echte opa’s…..

De verwachtingen waren hoog aangezien ze thuis met 6-0 gewonnen hadden. Maar de eerste 20 minuten viel dat wel wat tegen want ze kregen toch wat aanvallen te verduren. Ze moesten letterlijk en figuurlijk even wakker worden bij Nic boys maar daarover later meer. In het laatste stuk van de eerste helft keerde het tij ten goede en kwamen er meer aanvallen van de boys en na een voorzet van Rowan ging het via een hoofd van de tegenstander in eigen doel. Het was dan niet eigen verdienste maar hij telt wel en dat is wat telt…. Na ongeveer 10 minuten blies de geheel in roze geklede scheids af met z’n roze fluit!! Het was rust met 1-0 voor.

In de rust had DOSR waarschijnlijk een preek gehad want ze scoorde al snel een punt waardoor de stand op 1-1 kwam. Maar nu werden ze bij NIc Boys echt wakker en werd de aanval geopend door een mooie voorzet van Rowan die Thijs mooi afmaakte met een doelpunt. Nu was de beer los en was het vooral Rowan die een paar mooie aanvallen had waarvan een tegen de paal was. Daardoor lag de keeper op de grond en stuitte de bal terug en had Rowan een kans voor open doel maar hij schoot over. Er volgde nog een paar acties waarbij hij net elke keer in de keepers handen schoot. Tja , je kan niet altijd geluk hebben maar het hadden zomaar wat meer punten kunnen zijn. Naast me zaten de twee reservespelers op de bank die luidkeels commentaar hadden op het spel. Het leken wel de twee opa’s uit de Muppets show van vroeger. (Dit is voor de hele oude mensen onder ons!). Het was overigens wel een rustige wedstrijd qua duw en trekwerk wat misschien wel kwam door de opmerkelijke scheids die goed en rustig zijn werk deed. Het was nog even duimen tot het einde maar het bleef 2-1 voor Nic Boys.

Je zou zeggen eind goed al goed maar de coach was het hier niet helemaal mee eens en vond de wedstrijd toch wel onder de maat en meende toch wel wat wallen onder de ogen waar te nemen bij sommige spelers wat hem tot de conclusie bracht dat ze de avond voor de wedstrijd wel op tijd naar bed moeten om optimaal fit te zijn voor de volgende dag. Tja dan geld het aloude credo s ‘avonds een vent s’ ochtends een vent…. En als dat nog niet lukt dan maar na sesamstraat naar bed……….