ALLE KINDEREN MOETEN KUNNEN SPORTEN - s.v. Nicolaas Boys

ALLE KINDEREN MOETEN KUNNEN SPORTEN

ALLE KINDEREN MOETEN KUNNEN SPORTEN

6 maart 2014 20:45


Uw kind wil graag op voetbal (blijven)? Maar u heeft geen geld om de contributie en/of sportkleding (door omstandigheden nog) te betalen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor het Jeugdsportfonds Nieuwkoop.

Wethouder Guus Elkhuizen ondertekende 30 januari j.l. de contracten hiervoor. Elkhuizen: “Voor alle kinderen is het belangrijk om te kunnen sporten. Ook als de ouders/verzorgers minder geld hebben. Het Jeugdsportfonds biedt deze kinderen de kans om toch aan sport deel te nemen. Wij zijn er trots op dat onze gemeente hieraan kan bijdragen.”


JEUGDSPORTFONDS

Het jeugdsportfonds Nieuwkoop is ingesteld voor gezinnen die al dan niet door omstandigheden een laag inkomen hebben (tot 110% van het minimuminkomen) en waarvan de kinderen graag willen sporten. Kinderen van 4 tot 18 jaar uit deze gezinnen kunnen nu voor een subsidie vanuit het Jeugdsportfonds in aanmerking komen. Het fonds betaalt bijvoorbeeld de contributie aan de gekozen sportvereniging. De bijdrage is maximaal € 225,- voor twaalf maanden.


AANVRAGEN

De aanvragen voor het sportfonds gaan altijd via het Wmo-loket bij het gemeentehuis in Nieuwveen.  Informatie kunt u vinden op www.jeugdsportfonds.nl. U kunt ook contact opnemen met het Jeugdsportfonds via telefoonnummer  0174-244940 of even binnenlopen bij het Wmo loket in het gemeentehuis in Nieuwveen, Teylersplein 1.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!