A1 pakt 3 punten in delft,

18 november 2012 21:30

Zaterdag 17 november stond voor de A1 het delftse DHC A2 op het programma.

de A1 die tot nu toe 6 punten uit 3 wedstrijden heeft behaalt staat momenteel op de gedeelde 2de plaats,

dus winst was belangrijk om bovenin de competitie te kunnen blijven meedraaien.

Om half 2 verzamelde de mannen zich op het sportpark aan de w.p. speelmanweg,
Trainer en coach arie van de laan sloeg de gebruikelijke bespreking in de bestuurskamer over, omdat wegens de intocht van de sint de drukte op de weg niet te voorspellen was.
Na een lange rit richting Delft kwam de A1 aan op het sportpark van DHC,
eenmaal omgekleed begon de warming up en daarna kon de wedstrijd beginnen.
Direct na de aftrap werd er balverlies geleden, DHC kwam sterk vanaf de flank en in het eerste duel van linksback Tom van Gils met de rechtsbuiten van DHC ging tom grijpend naar de enkel de kunstgrasmat op.
De geblesseerde Micha Wijfjes die vandaag als verzorger diende snelde het veld op en Tom van Gils kon weer verder spelen.
Echter, nog geen 5 minuten later was het weer de gemene rechtsbuiten van DHC die Tom vloerde, ditmaal was het veel erger.
Tom kon niet verder spelen en dus moest coach van de Laan veranderingen aanbrengen.
Rechtsback Jari Wijfjes kwam op de linkerkant te spelen en rechtshalf Joël Verlaan zakte een plekje terug.
Fabio santos nu als rechtshalf en de terug van blessure gekeerde Coen Ravesloot op zijn vertrouwde plek centraal op het middenveld.
De mannen van de A1 waren nu wakkergeschud en na het sterk doorjagen van linksbuiten Job Janmaat kon hij op snelheid
over de linkerflank richting het doel komen, de keeper van DHC verwachtte de voorzet maar Job schoot de bal keihard in de korte hoek
tegen de touwen, 0-1 voor de boys!
Een ruim kwartier later kwam de spits van DHC door het midden op, na een misverstand op het middenveld van de A1 kon de spits zo op
laatste man Johhno Burgmeier  aflopen, met een sterke schijnbeweging ging hij langs Johhno. De nog inglijdende rechtsback Joël Verlaan kon hem ook niet meer afstoppen en de spits van DHC schoot de bal langs Xander tegen de touwen, 1-1.
Toen waren de mannen weer wakker geschud, er werd sterk spel gespeelt en hard gestreden in de duels. Met sterk voetbal werd de voorhoede goed bedient door middenvelders Rob Kempen, Coen Ravesloot en Fabio Santos.
5 minuten voor de rust kwam Rechtsbuiten Daniël van der Voorn sterk op door het midden, hij speelde de bal net te ver voor zich uit en de keeper van DHC kwam uit zijn goal en gleed richting de bal. Toen de keeper de bal had bleef de keeper stil liggen met de rug op het veld, De scheidsrechter ging even kijken en de keeper (die net terug was van een rugblessure) had weer last van de rug en kon zich niet meer bewegen. Direct werd de ambulance gebelt en de wedstrijd stilgelegt. De keeper werd met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis en na een verlengde rust kon de wedstrijd verder gespeelt worden. De spits van DHC trok de handschoenen aan en het spel werd hervat.
Er werd in de 2de helft goed gestreden en goed spel gespeeld waardoor DHC bijna geen kansen meer kreeg,
De spits van DHC stond bij vlagen nog sterk te keepen en wist nog vrij lang het doel schoon te houden.
Doen kwam er een corner voor de boys, de altijd hardwerkende Willem van der Hulst schoot de corner mooi voor en de altijd op juiste plek komende Coen Ravesloot kon de bal met de voet achter de keeper werken, 1-2!
Toen kwam de invalkeeper voor DHC op de goal en de spits kon voorin weer zijn spel voortzetten, Na nog een zeer zwaar bevochten half uur met kansen over en weer en hard spel hielden de mannen goed stand, Het spel was hard en Job Janmaat pakte nog een gele kaart met een te late sliding op de rechtshalf van DHC.
Het centrale duo Johhno Burgmeier en Koen vd Hoorn bleken moeilijk te verslaan en Sluitpost Xander Hardsteen hield het doel schoon.
Toen de fluit van de scheidsrechter klonk was de wedstrijd afgelopen, de A1 had wederom 3 punten gepakt en blijft dus achter koploper Be Fair staan.
Toen volgde er nog een lekkere afsluiten in de Macdonalds Leiderdorp en om 8 uur waren de mannen terug op het sportpark.
De mannen mogen trots zijn op het vertoonde spel en een sterkte wedstrijd!