Facebook Toestaan Niet toestaan

Nieuwe ronden , nieuwe kansen(NB C2)

27 augustus 2012 11:00

Na de geslaagde oefenwedstrijd vorige week werd het nu weer eens tijd voor het echte werk. Om half een moesten ze bij TAVV op het grasveld staan. Vorige week vielen de mussen nog van het dak maar nu had je paraplu en zonnebril nodig.

Nu is de indeling nog niet definitief maar op het eerste gezicht spelen dames en heren niet eens zo slecht. Zowel Nic boys als Tavv hadden 5 dames in het team dus dat ging gelijk op maar ze hadden het wel zwaar tegen de jongens die fysiek nu steeds sterker worden en ook een duwtje niet schuwen. Zo kwam het dat Joska getackeld werd en de verdere wedstrijd hinkepinked voorbij kwam lopen,Tja ,dames wie niet sterk is moet slim zijn en gebruik je vrouwelijke charmes tegen de mannelijke tegenstanders of weten jullie nog niet hoe dat moet?

Maar goed de aftrap was daar en het bekerseizoen was begonnen. Nic. Boys zat gelijk al op de goede helft van het veld te spelen en de voor mij onbekende Jim sprong eruit met goede acties. Dit kleine mannetje van toch 15 scoorde ook het eerste doelpunt niet veel later gevolg door Gideon maar die was mij wel bekend als goede puntenscoorder van vorig seizoen. Het spel was redelijk maar nog niet op topnivo  zoals het vorig seizoen wel eens was. Het blijft nog even wennen en aftasten van elkaar, warbij dit laatste niet al te letterlijk moet worden genomen want dan komt er weinig van voetballen terecht! Net voor rust wist Tavv toch een gaatje in de verdediging te vinden en wist zodoende 2-1 te scoren. Maar toch een goede ruststand. De rust kwam best uit want er was toen net een wolkbreuk boven het veld.

Na de rust ging het weer vrolijk verder met dezelfde speltactiek tot Ramon ten val kwam en de ijszak eraan te pas moest komen om hem weer op de been te helpen. Je zou dan denken dat ie het rustiger aan zou doen maar het tegengestelde was waar en scoorde niet lang daarna door de bal net met zijn voet in de lucht  van richting te veranderen. Nu had ie zeker de smaak te pakken want hij scoorde met een mooi boogballetje voor de tweede keer. Nu gaat wel het verhaal de ronde dat ie deze zomer in een buitenlands trainingskamp geweest is en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Net toen je dacht dat de tweede helft allang over de 45 minuten was zag Jim nog een gaatje en scoorde het vijfde punt. Het moet nu wel stoppen anders moet ik toch pen en papier erbij gaan halen om alle doelpuntenmakers te gaan onthouden! Maar dit dacht de scheids ook en floot af. Nou een betere start kan je toch niet wensen