De spannende strijd tegen de E selectie van de Alphense boys.

1 november 2011 16:45

Ongeveer een maand geleden moesten we ook al eens uit tegen deze mannetjes spelen en toen liep het niet goed af,want het werd 0-8 tegen. Dus deze wedstrijd werd met gemengde gevoelens aangevangen. De trainer zag de bui al hangen en bedacht een list. Daar belonen altijd nog beter werkt dan bestraffen werd een eetbare verassing in het vooruitzicht beloofd.

Toen de selectie van Alphen het veld opliepen dacht je eerst dat je met de kleinste F spelertjes van doen had zo’n verschil was het met onze spelers. Eentje kon maar net boven de bal uitkijken en een ander had een kuif van 30cm. op zijn hoofd om nog een beetje op te vallen!! Maar we wisten dat ze tot heel wat in staat waren en dat grootte niets zegt.

Na de aftrap gingen onze jongens vlot en gedreven van start waarbij gelijk weer opviel hoe technisch en rap de tegenspelertjes waren maar de jongens lieten zich niet de kaas van het brood eten en gaven flink tegengas. Want een voordeel van Nic-boys was wel  het gewicht en de kracht van de spelers waarmee de tegenstander weggeduwd werd. Maar als je niet uitkeek hadden ze binnen no-time de bal weer in bezit. Maar zoals gezegd waren er toch kansen waarbij Thijs de bal goed op de voet kreeg en het eerste doelpunt scoorde. Daarna bleef de bal toch vaak voor het doel van de tegenstander zwerven en toen Ramon het veld in kwam stoof ie gelijk naar voren om daar te scoren toen de bal uit de handen van keeper glipte. Kijk zo ging het lopen! Het bleef 2-0 tot de rust en de jongens konden terugkijken op een goede  eerste helft.

Maar toen kwam de tweede helft en de tegenstanders waren waarschijnlijk goed op hun nummer gezet in de rust want het ging er van hun kant feller aan toe met meer uitvallen richting ons doel. Alle trucks die ze kenden werden uit de kast gehaald wat uiteindelijk resulteerden in een tegen doelpunt halverwege de tweede helft. Nu werd het echt spannend  maar onze jongens waren gemotiveerd om deze keer de overwinning niet uit handen te geven en er werd nog een tandje bij gezet om de voorsprong te behouden.

De laatste 5-10 minuten werd er meer en meer verdedigd waarbij er nog een paar spannende momenten waren maar ze konden toch de bal uit het doel houden tot het einde van de wedstrijd! Een klinkende overwinning voor Nic-boys met 2-1.  Als er later jongens van de selectie uit Alphen dan bij Ajax of Fyenoord spelen kunnen onze jongens toch zeggen dat ze daar een keer van gewonnen hebben! Na afloop werd er patat gegeten op de overwinning. Dit vooruitzicht werkt blijkbaar goed dus laten we dit maar in ere houden voor onze nieuwe patatgeneratie!