D1 uit tegen Oudewater. - s.v. Nicolaas Boys

D1 uit tegen Oudewater.

D1 uit tegen Oudewater.

16 oktober 2011 11:45


Vandaag moesten we spelen tegen heksenstad Oudewater wat overigens niks engs had maar in het oude centrumpje kon je je de heksenbrandstapel in de middeleeuwen nog wel voorstellen. Ik had waarschijnlijk de toeristische route genomen want ik heb daar het binnenste deel van het groene hart gezien in bv. Hekendorp ,Papenkop en dus ook Oudewater. De wegen waarover ik reed waren ook sinds de middeleeuwen niet meer aangepast en waren niet breder dan 2 paarden en voerden schots en scheef over de smalste dijkjes . Dit stukje Zuid-Holland was zelfs nog door Mn. Tom-Tom vergeten want zelfs die had er moeite mee. Na nog een extra rondje door Oudewater lagen daar dan toch de voetbalvelden te blaken in de ochtendzon.

 Coach Andre wist waarschijnlijk van dit verborgen dorp en had het zekere voor het onzekere genomen en had ongeveer s’nachts zijn mannen en chauffeurs al verzameld om voor het ochtendgloren de rit aan te vangen en zodoende niet te laat te komen. Nu hadden de meeste chauffeurs hun huiswerk beter  gedaan als ik  en werd de snelste route gauw gevonden waardoor ze er een uur voor aanvang van de wedstrijd al aan de koffie zaten……en nog een ……….en nog een.

Vooraf waren er twee afmeldingen wegens ziekte van Jan en Stef dus Gideon wilde wel op doel staan Maar goed , de wedstrijd was net aangevangen toen het eerste doelpunt al gescoord werd door Roan dus dat ging al best. En ja toen had hij de smaak te pakken en scoorde het tweede en derde punt ook gelijk maar in de eerste helft! Nu waren deze acties niet altijd even goed te zien vanaf  onze F- side tribune omdat we precies tegen de laagstaande zon inkeken. Maar deze plek was door de harde kern van de Nic-boys supporters nou eenmaal ingenomen en daar wil je als je leven je lief is niet tegenin gaan. Gideon had het rustig en met de rust was het dus 3-0 voor en de jongens kwamen goedgemutst het veld af.  Na de rust werd er door Thijs nog een gescoord, 4-0. Voor de rest heb ik weinig opmerkelijke dingen gezien en was het dus appeltje-eitje in het knibbel-knabbel-huisjes dorp!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!