Patrick Kamperveen wordt de nieuwe opleidingscoördinator van de jeugdtrainers bij Nicolaas Boys - s.v. Nicolaas Boys

Patrick Kamperveen wordt de nieuwe opleidingscoördinator van de jeugdtrainers bij Nicolaas Boys

Patrick Kamperveen wordt de nieuwe opleidingscoördinator van de jeugdtrainers bij Nicolaas Boys

19 mei 2023 22:15


Het nieuwe seizoen start Nicolaas Boys met een opleidingscoördinator. Aan een lang gekoesterde wens van trainers, leiders en ouders wordt invulling te geven. Doel is om trainers te ondersteunen bij het geven van training en zo het trainingsniveau verder te verbeteren. Dit komt ten goede aan de ontwikkeling van jeugdspelers. Patrick stelt zich hierbij voor ..

Hallo allemaal,

Mij is gevraagd een stukje te schrijven om mezelf even voor te stellen en te vertellen wat ik ga doen bij Nicolaas Boys.

PKamperveen_2.jpg

Mijn naam Patrick Kamperveen, 51 jaar, getrouwd met Daniëlle en wij hebben twee kinderen, dochter Malia (19) en zoon Angelo (17). Wij wonen in Leiderdorp, daar waar ik ben opgegroeid. Momenteel ben ik trainer/coach van RCL 2, dit na 16 jaar als hoofdtrainer van diverse clubs te hebben gewerkt. Ik heb bij Nicolaas Boys gesolliciteerd op de functie van opleidingscoördinator. Mede omdat het trainen van een eigen team niet meer te combineren is met de voetbalactiviteiten van mijn zoon. Hij speelt komend seizoen voor zijn 8ste seizoen bij Sparta Rotterdam. Ik vind het niet erg om hem een keer niet te zien spelen, maar een heel seizoen niet, gaat niet gebeuren. Hij groeit maar 1 keer op. Vandaar dat ik op deze nieuwe uitdaging heb gesolliciteerd bij een leuke dorpsclub. Een dorpsclub geniet mijn voorkeur.

In de leuke en amicale gesprekken die ik vervolgens kreeg met de bestuursleden Hans en Feiko bleken de wensen van Nic. Boys, mijn kwaliteiten en ideeën als opleidingscoördinator goed op elkaar aan te sluiten. Ik ben een ambitieuze enthousiaste trainer/ coach/ opleider; gedreven met een lolletje. De vraag van veel jeugdtrainers voor ondersteuning in de opleiding wens ik met een fijne samenwerking te bewerkstelligen.

Zelf heb ik gevoetbald van ere- en eerste divisie clubs in Nederland en Portugal tot en met de 3de klasse van de KNVB. Noemenswaardig zijn Nederlandse Jeugdselectie O14, SVV (Dick Advocaat en Wim Jansen), AZ'67 (Piet Schrijvers), Uniao Leiria en Belenenses beide in Portugal en Rijnsburgse Boys. Bij RCL ben ik begonnen en heb ik mijn voetbalcarriére beëindigd. Via Roodenburg A-landelijk en het 1ste (Wim Rijsbergen)belandde ik bij SVV.

Toen ik een sportopleiding volgde, heb ik alle leeftijdsgroepen getraind. Na deze periode kreeg ik bij het toen nog bruisende Roodenburg mijn eerste eigen elftal als trainer/coach; de B-regionaal, dat na het kampioenschap de B-landelijk werd. Pas toen ik op mijn 35ste stopte met voetballen in 1ste elftallen, ben ik weer aan de slag gegaan als trainer/coach. In die tussenliggende jaren heb ik altijd individuele trainingen gegeven aan de talenten van de club waar ik speelde. Dat doe ik als trainer nu nog steeds met veel plezier bij de clubs die ik train. Verder heb ik regelmatig demonstratie trainingen gegeven en bijeenkomsten inzake ‘Train de Trainers’ gehouden bij diverse clubs.

Achtereenvolgens was ik hoofdtrainer van RCL A-junioren, Bernardus (4de klasse), Roodenburg (2de klasse), ASW (kampioen 4de klasse waar Nic. Boys op de 2de plek eindigde), hoofdjeugdopleiding Valken'68, hoofdtrainer van WDS (3de klasse) en 3 seizoenen van Stompwijk '92. Helaas maakte Stompwijk, net zoals zo'n beetje de rest van de zondagclubs in district West 2, de overstap naar de zaterdag. Door een verbouwing van het Sparta jeugdcomplex ging mijn zoon dit seizoen zijn thuis wedstrijden spelen om 17.00 uur, wat een opening gaf om RCL 2 te gaan trainen en coachen. Komend seizoen gaat dat dus niet meer.

Tot slot, ik kijk er erg naar uit om samen te gaan werken met de jeugdtrainers van Nic. Boys en haar spelers om zodoende de kwaliteit van de opleiding te verbeteren.

Patrick.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!