Ledverlichting voor Nic Boys - s.v. Nicolaas Boys

Ledverlichting voor Nic Boys

Ledverlichting voor Nic Boys

17 maart 2023 15:00


Het is de eerste grote stap in het verduurzamen van het complex. De beheerder van de velden, Stibuni, heeft geïnvesteerd in de veldverlichting van alle aangesloten verenigingen. Veel spelers hebben inmiddels al getraind onder dit kunstlicht.

Voor het milieu en onze portemonnee is de stap van halogeen naar led een mooie ontwikkeling. Stibuni financieerde het grootste deel en Nic Boys heeft als extra werk ook led op de kleinere kunstgrasvelden. Met de hoge energieprijzen hebben we deze investering er snel uit.
De bediening van de verlichting is veranderd, gemoderniseerd. Via een app is de verlichting aan - en uit te zetten. Ook in te stellen op meerdere verlichtingsniveaus, bijvoorbeeld voor training op 70% en wedstrijden 100%. De praktijk zal leren wat een goede stand is om bij te voetballen.
Alle masten worden geschakeld via de app vanuit de grijze kast bij veld 2. De fysieke schakelaars voor veld 2, pupillenveld en miniveld zijn per direct vervallen. De schakelaar in de groene kast bij de kantine ingang heeft geen functie meer.                                                                       Vooralsnog worden Jari Wijfjes en Hans van Niel beheerders. Zij kunnen gebruikers autoriseren om het licht te bedienen. Frank Wijfjes en Roland Pijper zijn op dit moment gebruikers en hier worden mogelijk andere gebruikers toegevoegd.
Komende investeringen om het energieverbruik, en daarmee de maandelijkse lasten, te verlagen zijn de aanschaf van zonnepanelen en het vervangen van de grote koelcel.

Led202303.JPG
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!