Verslag 30e Manus de Groot toernooi

25 juni 2019 8:15

Daar was ie dan weer,,het Manus de Groot toernooi. Al voor de 30e keer en helaas is de goede man afgelopen week overleden op 87 jarige leeftijd. Manus de Groot was een echte clubicoon, die in de jaren 60/70 zijn ziel en zaligheid legde in de jeugd van Nic Boys. Jaren actief als jeugdleider die altijd zei, zonder jeugd geen vereniging. En alsof het zo moest zijn het werd ook echt het Manus de Groot toernooi voor Nic Boys

Het weer was heerlijk en de organisatie was weer buitengewoon. Rond half tien stroomde het complex vol met spelertjes,ouders,supporters en aanverwanten. KDO en twee clubs uit de bollenstreek Foreholte en Quick Boys zorgden weer voor een ouderwets toernooi. Zoals gewoonlijk werd er eerst de traditionele megataart aangesneden.

Dit zorgde ervoor dat alle spelertjes meteen een hoge suikerspiegel hadden en vol energie aan de wedstrijden konden beginnen. Onze Boys moesten meteen aan de bak tegen KDO JO10 en na een voorzichtig begin werden de Kwakelnaren in 20 minuten met 7-0 vernederd. Goed spel,mooie combinaties en prachtige aanvallen zorgden voor een goed begin. Daarna konden we lekker relaxed naar de F2 F3 en F4 kijken.

Omdat natuurlijk ook voor de algehele toernooi zege werd gestreden waren dit ook spannende wedstrijden om naar te  kijken. De 2e wedstrijd was tegen het altijd sterke Quick Boys,en bleek ook een goed voetballende ploeg. Kansen over en weer,maar onze stand in keeper Kevin verrichte enkele uitstekende reddingen. Quick Boys was de 1e helft toch de bovenliggende partij. De 2e helft waren onze Boys feller en trokken de wedstrijd naar zich toe. Een mooie aanval met een uitstekende goal van Yassine was precies wat we nodig hadden, Sjoerd raakte nog de paal en de lat maar de 1-0 was genoeg voor ons 2e overwinning. Ondertussen bleken de F2 en F3 ook hun 2e wedstrijd te winnen dus voorzichtig werd er al naar die hele grote beker gekeken.

Nu was het tijd voor de gezamenlijke lunch. Onder het zonnetje  werd er een heerlijk broodje frikandel,broodje van alles,drinken en fruit geserveerd. Na de lunch gingen alle teams voor hun laatste wedstrijd. Onze Boys moesten tegen Foreholte de poulewinst veilig stellen. Nou dat werd dan ook uitstekend gedaan,Foreholte werd in 20 minuten van de mat geveegd met een nulletje of 8/9 . Mooie goals ,leuk voetbal en een matige tegenstander zorgden voor de 1e plek. De F2 had ook hun 3e wedstrijd gewonnen en waren poule winnaar. Ondertussen keken we naar de F3 die bij winst ook winnaar zouden zijn.In een hele spannende wedstrijd werd het 1-1 en werd Foreholte op doelsaldo nr  1. Onze toppertjes van de F4 hadden inmiddels 1 wedstrijd gelijk en 1 verloren dus kon bij winst op Foreholte nog 2e worden. De rust was 3-0 dus dat zat wel goed. Helaas werd er na rust alsnog met 5-3 verloren ( Robert weet waarom). Gelukkig had dit geen invloed op de einduitslag want met meer dan genoeg punten werd Nic Boys de terechte winnaar  van deze 30e Manus de Groot toernooi. Onze Boys konden nu de bekers ophalen,  poulewinnaar maar ook het beste team van het toernooi,buitengewoon gedaan Boys in jullie laatste Manus toernooi. Djez van de F2 werd topscoorder van het toernooi πŸ‘πŸ’ͺ. De vreugde was groot en alle bekers werden naar het veld gesleept voor de foto's van onze toppers. Het was een fantastische  afsluiting dit toch al prachtige seizoen. Organisatie hartelijk bedankt,, papa's en mama's (opa en oma),supporters en trainers jullie waren top...πŸ‘πŸ‘πŸ’ͺπŸ’ͺ  op naar volgend seizoen. Allen een hele goeie en fijne vakantie toegewenst. πŸ˜ŽπŸ˜Žβ˜€β˜€