Verslag pupil van de week: Sven de Jong - s.v. Nicolaas Boys

Verslag pupil van de week: Sven de Jong

Verslag pupil van de week: Sven de Jong

23 september 2015 22:30


Afgelopen zondag 21 september was het dan zover. Ik mocht “Pupil van de Week” zijn bij een wedstrijd van Nicolaas Boys 1. Zij moesten deze middag spelen tegen Van Nispen uit De Zilk.

Eerst was ik aanwezig bij de wedstrijdbespreking. De trainer, Ludo Pistorius, ging aan de spelers vertellen waar ze moesten staan op het voetbalveld en hoe ze het beste tegen deze tegenstander zouden moeten voetballen. Na de wedstrijdbespreking ging ik met de spelers naar de kleedkamer. In de kleedkamer kreeg ik een tenue van Nicolaas Boys aan met daarover een mooi groen-zwart trainingspak. Ook had ik inmiddels al een lekker koekje gekregen. Na het omkleden ging ik met Tom en Sjef een bal overschieten. Ze vonden dat ik dat erg goed deed.

De leider van het eerste voetbalteam, Andre Lenting, vertelde mij dat ik samen met de scheidsrechter het veld op mocht lopen en dat ik de wedstrijdbal mocht vasthouden. Ik vond dat erg leuk om te doen. Ook mocht ik de aftrap nemen. Ik omspeelde alle spelers van Van Nispen en uiteindelijk kon ik toch een doelpunt maken. Het was een goed begin van de wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd zat ik met de wisselspelers in de “dug-out”. Ik had een zakje snoep gekregen, dus ik vermaakte mij prima. Met Nicolaas Boys ging het nog niet helemaal zo goed. Ze kwamen met 0-1 achter. Van Nispen maakte een mooi doelpunt. In de rust ging ik mee naar de kleedkamer. Daar gaf de trainer aanwijzingen om ervoor te zorgen dat we het in de tweede helft beter zouden gaan doen. Dat lukte ook Jim maakte uit een goede actie een mooi doelpunt (1-1). Ook keeper Koen had nog een hele goede redding. Van Nispen kreeg een strafschop, maar Koen wist deze bal te stoppen. Een overwinning hing in de lucht, maar vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Van Nispen 1-2. Dat was erg jammer. Iedereen was dan ook zeer teleurgesteld, maar ik vind dat iedereen wel goed zijn best heeft gedaan. 

Na afloop was het in de kleedkamer erg stil. De voetballers vonden het niet leuk dat ze hadden verloren. Ik heb alle spelers en de trainer een hand gegeven om ze te bedanken voor deze leuke middag.

Als klap op de vuurpijl kreeg ik ook nog een flesje drinken en een patatje. Ik heb dit in de bestuurskamer lekker opgedronken en gegeten. Toen ik naar huis ging kreeg ik nog een hele mooie voetbal met alle handtekeningen van de spelers erop. Ook krijg ik binnenkort nog een mooie oorkonde.

Ik wil alle spelers van het eerste van Nicolaas Boys, de trainer Ludo Pistorius, leider Andre Lenting, verzorger Rick van Gelderen en het bestuur bedanken voor de leuke middag!

Sven de Jong

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!